Vi Tester Kredittkort

Posted on Thu 31 December 2015 in misc

Det er i de fleste sammenhenger vanskelig å måle individuelle behov, som eksempelvis fordeler. Cashback betyr at du får godskrevet en viss prosent av det du handler for, og normalt sett er dette et beløp i størrelsesorden 1-5% av det du har brukt. Husk dog på at det som oftest finnes en øvre årlig grense på hvor mye man totalt sett kan få i cashback i løpet av et år. Mest populært i Norge i dag er de såkalte bensinkortene som gir innehaverne forholdsvis store rabatter på bensin. Oppgitt cashback blir da trukket fra din neste kredittkortfaktura eller tilbakeført til din konto. Andre aktører er VISA , MasterCard og Diners Club Samlet er det i Norge ca. 2,4 millioner kredittkort i omløp.

Norwegian-kortet er veldig bra for deg som liker å fly og spesielt med Norwegians egne fly ettersom du slipper å betale kredittkortavgift ved bruk av dette kredittkortet. Med Betalingsforsikringen har du én bekymring mindre om noe uforutsett skulle skje.Forsikringen dekker 3 % av utestående saldo (minimum kr 250, maksimalt kr 3.750) per måned på ditt Kredittkort. Coop MasterCard er et kredittkort som passer bra for en disiplinert person som er ute etter å få rabatt på sine Coop kjøp.

Alt i alt er det viktig å være bevisst på at et kredittkort ikke gjør at du kan øke forbruket ditt. Graff har skaffet seg SAS' Diners Club og Mastercard, bruken av disse gir automatisk også bonuspoeng hos SAS. Hver gang du bruker disse kortene får du bonuspoeng etter hvor stor belastningene er. I tillegg har SAS avtale med Norgesgruppens bonusprogram Trumf, som gir bonuspoeng når du handler i kjedens butikker. Også Forbrukerrådet maner til forsiktighet ved bruk av denne typen kredittkort.

Det som skiller kredittkortet fra Ikano Bank mest ut i positiv retning er at du kan spare hele 5.000 kr hvert år og få 1 % rabatt på kjøp av mat- og dagligvare. Norwegian Visa gir 1 % CashPoint rabatt på all handel (CashPoints kan brukes til å hel- eller delbetale flyreiser hos Norwegian. Med Dine Pengers digitale abonnement kan du lese alt stoffet fra vårt magasin tilrettelagt for nett, mobil og nettbrett.

Forskjellen på cashback og rabatt er liten i dette eksemplet, men det er allikevel en forskjell ved at man ved cashback må legge ut for hele beløpet (belaste kredittgrensen med hele beløpet) før man får en del av pengene tilbake senere. Forskjellen mellom bonus og de to andre er mer tydelig da det ligger en begrensning i at du ikke kan benytte bonusen fritt, men må bruke pengene du har tilgode innenfor visse kategorier eller brukersteder.

Alternativt kunne du valgt 365Privat-kortet som gir deg en høyere rabatt i og med at drivstoffprisene er så høye som de er i dag. Hvis man skal spare mest mulig på bensin og diesel i Norge må man ha et drivstoffkort eller bensinkort som det også kalles. Men det er ikke bare bensin man får rabatt på. Man får like mye rabatt (prosentvis) på diesel også. Fyller man på Esso er der klart høyest rabatt med hele 81 øre per liter ved en literspris på 14 kroner. Dette får man med kortet 365Privat Velger man for eksempel Flexi Visa, vil man få en fast rabatt på 4% hos alle kjeder.